Slidetekst

Gelegen in het uiterste zuidelijke puntje van Warmond

Uw vakantie kan beginnen!

Om de jachthaven te bereiken zet u uw auto neer op ons ruime nieuwe parkeerterrein waarna u kunt overvaren met het nostalgisch ketting pontje.

Bekijk de ligplaatsen

Jachthaven 't Zwanengat logo
Jachthaven 't Zwanengat
Gaskeuring

Gaskeuring

Gas aan boord wordt meestal gebruikt voor koken of verwarmen. Als de apparatuur betrouwbaar is, gaat het jaren mee veilig mee.

Ieder jaar ontstaan er ernstige ongevallen op pleziervaartuigen waarbij later blijkt dat een falende gasinstallatie de oorzaak was. De gevolgen van een gaslek of explosie op een boot zijn zéér ernstig. Meestal blijkt achteraf dat veel leed voorkomen had kunnen worden, mits de aanwezige gasinstallatie had voldaan aan de gestelde veiligheidseisen.

Gas gedraagt zich als een vloeistof en stroomt naar het laagste punt bij lekkage. Dit is juist de reden waarom het belangrijk is aandacht te besteden aan uw installatie.

Vaartuigen die onder de Wet Pleziervaartuigen vallen, kennen de verplichting de gasinstallatie aan te leggen conform ISO 10239.

Verzekering en Gaskeuring

In steeds meer verzekeringspolissen staat dat men niet uitkeert bij een gasongeluk indien er geen geldig gascertificaat aanwezig is! Kijk uw polis na en laat uw gasinstallatie keuren. 

Hoe gaat een gaskeuring te werk?

De gasinstallatie van een schip wordt volgens de HISWA controlelijst gekeurd. Hierbij komen onder andere zaken aan bod als werking van de gasdrukregelaar, gasdichtheid, de werkdruk en sluitdruk van het systeem, leidingen en slangen worden beoordeeld evenals de gasbun en gas apparatuur.

Als de gasinstallatie tijdens de keuring niet goedgekeurd word, word de gaskeuring omgezet in een gasadvies. Na het verhelpen van de problemen kan opnieuw een gaskeuring uitgevoerd worden waarna het certificaat kan worden afgegeven.

Van dit gascertificaat krijgt u zelf een exemplaar, wij houden er een en sturen een kopie naar de HISWA die daar een administratie van bijhoudt.

Nieuwe installatie

Het kan ook zijn dat u nog geen gas aan boord heeft en/of u wilt uw huidige installatie compleet vervangen/aanpassen. Ook dat behoort tot onze mogelijkheden. Kom voor een vrijblijvende offerte even langs.

Tarieven

Een gascertificaat met 1 toestel kost 95 euro incl btw

Een gascertificaat met 2 toestellen kost 110 euro incl btw(extra afpersen)

Bovenstaande prijzen vanuitgaande dat alles makkelijk bereikbaar is.

Voor een gaskeuring dient u van tevoren een afspraak te maken.

Wij doen gaskeuringen zowel op locatie als bij ons in de jachthaven.

Jachthaven 't Zwanengat logo
Jachthaven 't Zwanengat
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Lid-Koningklijke-Metaalunie
Blueflag-Logo
Bedandbreakfast-Logo
*/ ?> ?>

Jachthaven 't Zwanengat 2024 | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM